Wie is Percy Kruythoff?

foto: Amber van Oosterhout
foto: Amber van Oosterhout

Percy Kruythoff is afgestudeerd aan de opleiding Moderne Theaterdans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Academie voor Theater en Dans).Tijdens zijn studie mocht hij de Ineke Sluiterprijs voor choreografie in ontvangst nemen vanwege zijn indrukwekkende prestaties op choreografisch gebied.

 

Percy is als zakelijk en artistiek coördinator, docent, coach, en choreograaf verbonden aan de 5 o’clock class, de Vooropleiding van de Academie voor Theater en Dans voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Ook is hij verbonden als gastdocent bij verschillende opleidingen binnen de AHK.

Recent maakt hij deel uit van de curriculum team van Expanded Contemporary Dance aan de Academie voor Theater en Dans voor de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten.

 

Hij heeft gewerkt als choreograaf in binnen- en buitenland waaronder shows voor Nike Golf en Amsterdam Faschion Week. Onder zijn talrijke danswerkzaamheden valt ook de internationaal bekende danstalentshow “So You Think You Can Dance als prejury lid en choreograaf.
Ook was hij als choreograaf verbonden aan “The Ultimate Dance Battle” en “So You Think You Can Dance The Next Generation”.

 

Als freelance choreograaf/regisseur/dans coach werkt hij samen met verschillende organisaties die maatschappelijke, culturele en educatieve projecten initieert. 

 

Naast zijn talentvolle arsenaal is Percy een begenadig salsa danser/docent en heeft met de top van de Nederlandse salsa danswereld gewerkt.

 

Door zijn uitgebreide kennis en betrokkenheid op het gebied van talentontwikkeling wordt Percy regelmatig gevraagd als jurylid voor examen/auditie commissies en danstalent programma's.

 

 

 

E-mail : info@nomercydance.com

Mobiel : +31 6 81 71 38 48